Betonlook schilder

Schilderen in Betonlook

Schildersbedrijf Ridderhof uit Deil is gespecialiseerd en zeer ervaren in het aanbrengen van verf in de enorm populaire betonlook. Betonlook muren en meubels passen helemaal de huidige trend. Verf in betonlook past in vrijwel elk interieur. De betonlook is verkrijgbaar in zestien kleuren en kan op verschillende manieren worden aangebracht, dus we hebben tal van mogelijkheden voor u. De basis van een verf in betonlook is een kikkerdrilachtige verf. Door de verf alle kanten op te smeren met een speciale blokkwast, creëren we voor u het betonlookeffect. Wanneer we de ‘kikkerdril’ niet al te ver uitstrijken, blijven er witte geleibolletjes achter die later zilverachtig indrogen. Dat geeft een speels en altijd origineel effect.

Hechting

Betonlook verf brengen de specialisten van Ridderhof in één laag aan. Vooraf behandelen we wel eerst uw muren of meubels met een speciale betonlookprimer voor de hechting. Zonder deze speciale primer krijgt u ook niet het gewenste effect. De vereisten aan de ondergrond voor een schilderbeurt in betonlook zijn:

  • Min of meer egaal van structuur
  • Niet of weinig zuigend
  • Licht en min of meer egaal van kleur

Werkwijze met betonlookverf

Oneffenheden in de ondergrond blijven zichtbaar. Deze geven geeft juist een natuurlijke en stoere uitstraling aan uw wand of meubels. Spachtelputz vinden wij te ongeschikt voor betonlook. Op een te ruw oppervlak kunnen we de verf niet uitsmeren. Op spack- of spuitwerk en geruit glasvlies is het een ander verhaal. Meer een kwestie van smaak, maar zeker te doen voor de vakmensen van Ridderhof. Ze hebben ook inzicht in het kiezen van de juiste primer. Bij witte betonlookprimer zijn de betonlookkleuren helder en ziet u duidelijk kleurcontrast. Een grijze primer maakt de betonlookkleuren egaler en geven daardoor een subtieler eindresultaat. Bij felgekleurde ondergronden, zoals rood, blauw, groen, enzovoorts is een grijze primer zeker raadzaam.

Resultaat van betonlook

Betonlook is - na het opdrogen - mooier en wordt tijdens het uitharden subtieler. Na ongeveer dertig dagen is de verf zo uitgehard dat u deze met een zachte en licht vochtige doek kunt reinigen. Betonlook verf hoeft op muren niet afgewerkt te worden, tenzij in keuken, toilet of delen van de badkamer, waar we vaak een topcaot adviseren en aanbrengen. Betonlook is overigens gewoon overschilderbaar met producten op waterbasis. Bijvoorbeeld handig als u later uw muur zou willen (laten) overschilderen. Betonlook verf sluit een ondergrond af. Daarom is deze niet geschikt voor buitenmuren.

Betonlookkleuren

Betonlookverf komt het meest tot zijn recht in de volgende kleurschakeringen: Kiezel (licht grijs),
lood (midden grijs), graniet (grijs/zwart donkergroene ondertoon), leisteen (grijs/zwart donkerbruine ondertoon), cement (grijs/bruin), army (groen/grijs), oase (fris groen), zandsteen (beige/bruin), blauwsteen (blauw/grijs magenta ondertoon), denim (blauw/zwart), basalt (middengrijs met bruine ondertoon), cognac (warm bruin/oranje), marble (lichtbruin/lichtoranje), plum (bruin/lila) en de klassieker beige (subtiel). De specialisten van Ridderhof zijn u graag van dienst bij het geven van advies over het kleurgebruik in combinatie met de ondergrond van uw meubels of wanden in uw woning. Neem contact met ons op via 0345-651278 of via info@ridderhofschildersbedrijf.nl We staan voor u klaar.

schildersbedrijf betonlook